Stel loopt door het tulpenveld van Limmen

Voorjaar in de gemeente Castricum

De lente van 2024 begint op 20 maart. Hopelijk gaat de zon ook wat meer schijnen en zien we de lammetjes huppelen in de wei en gaan de magnolia’s volop in bloei. Stap op de fiets en zie hoe het bos weer groen kleurt of ga genieten van de kleurenpracht van de tulpvelden. Vier de lente in de gemeente Castricum.

Hortus Bulborum

Kleurenpracht

Dé historische bloembollentuin van Nederland vind je in Limmen. Donderdag 28 maart opent Hortus Bulborum en kun je genieten van de grote collectie Hollandse voorjaarsbloeiers. Bewonder de kleurenpacht van de ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en Fritillaria’s. De lente is nu echt begonnen!

Bezoek Limmen tijdens de Bloemendagen voor een unieke ervaring. Wandel eerst door Hortus Bulborum en bekijk daarna de schitterende bloemenmozaïeken door het hele dorp. Afhankelijk van de groei van de hyacinten en dus de natuur is de voorlopige datum van de Bloemendagen 2024 van zaterdag 20 april t/m woensdag 24 april.

Agenda
Wandelpaadje

Bij ons kan je alle kanten op

In Akersloot, Bakkum, Castricum, De Woude en Limmen is altijd iets moois te zien. Pak de fiets en volg een route door de duinen, het bos en langs de bollenvelden. Ook wandelliefhebbers kunnen uit de voeten in de gemeente Castricum. Er zijn diverse wandelroutes langs en door de dorpskernen, door het Noordhollands Duinreservaat en natuurlijk is een wandeling over het strand ook een aanrader. Bij ons kan je alle kanten op!


Eropuit in Castricum
Optreden van man met gitaar

Van voorstelling tot festival

De uitagenda staat in 2024 ook weer vol mooie en leuke culturele- en culinaire evenementen en festivals. 


Trek er op uit
Strandhuisjes

Slapen op het strand

Wakker worden met het geluid en de geur van de zee. Heerlijk! Sinds dit jaar kan dat ook óp het strand van Castricum. Er staan 16 schitterende strandhuisjes. Deze nieuwe Zoomerse pareltjes zijn te boeken tussen mei en eind september.

Natuurlijk kun je ook vlakbij het strand overnachten, bijvoorbeeld op camping Bakkum, mini-camping De Hooiberg of één van de vele andere mini- en boerderijcampings.

Overnachten
Plattegrond met display

Op de kaart

Ieder voorjaar wordt de handige, uitvouwbare plattegrond van gemeente Castricum weer voorzien van een update. De nieuwste en gratis versie met vele tips om te bezoeken en te doen ligt weer bij alle horeca, winkels en campings. 


Online bekijken
Screenshot van het filmpje

In 1,5 minuut helemaal op de hoogte

Visit Castricum 'Voor liefhebbers’ heeft een leuke video waarin je in 1,5 minuut helemaal op de hoogte bent van de vele highlights om in de gemeente te doen. Klik, kijk en kom zelf beleven!

Bekijk op YouTube
Bed in een hotel

Plan je bezoek

Ieder seizoen kan je in Castricum alle kanten op. Geniet van de lente en kijk alvast uit naar de zomer. Kom niet voor verrassingen te staan en plan je bezoek. Van je overnachting tot het huren van je fiets en van een smakelijk diner tot museum- of theaterbezoek

Plan je bezoek hier

Deze liefhebbers vertellen je graag meer!

Ben je benieuwd wat Castricum te bieden heeft op het gebied van cultuur, culinair en duurzaamheid? Lees dan de interessante interviews door Marije Smit met de liefhebbers.