Kindje op minitractor bij het Hof van Kijk-Uit

Voor kinderen

Ontdekken, leren, maken, bewegen en plezier hebben: gemeente Castricum heeft van alles te bieden voor kinderen. Van het zwembad tot een ontdekkingstocht in de natuur: zowel bij mooi als bij minder mooi weer is er veel te beleven. Tip: kijk ook in onze agenda voor activiteiten voor kids.

Meisje bij interactief scherm in het museum

Museum Huis van Hilde

Wil je een spannende ontdekkingstocht beleven door de geschiedenis van Noord-Holland? Kom dan naar het Huis van Hilde. Er zijn altijd indrukwekkende tentoonstellingen te zien voor jong en oud!

Lees meer
Kinderen bij een bokje

't Dierenduintje

Kinderboerderij 't Dierentuintje is gratis te bezoeken. Er lopen verschillende dieren zoals: geiten, konijnen, ganzen en varkens. Ontmoet de dieren en wie weet kun je zelfs wel een geitje aaien.

Lees meer
Kinderen spelen op het strand

Het strand van Castricum

Het strand is geweldig voor kinderen! Zeker als het mooi weer is. Je kunt zandkastelen bouwen en zwemmen in de zee. Een lekker ijsje halen kan bij de strandpaviljoens.

Lees meer
Kind rent de Papenberg omhoog

De Papenberg

Klimduin de Papenberg is een bijzondere verschijning: tussen alle bomen zie je opeens een zandhelling. Hier kun je lekker rondrennen, klimmen en klauteren.

Lees meer
Beeld van Kapitein Rommel

Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel is niet zo maar een tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Kom je een kopje verse kruidenthee drinken?

Lees meer
Ingang van De Hoep in Castricum

Bezoekerscentrum De Hoep

Er zijn leuke exposities en wisselende tentoonstellingen over water en natuur te zien bij De Hoep. Ook organiseren ze het hele jaar activiteiten en excursies, zowel voor kinderen als volwassenen. En zijn er ook diverse leuke wandel-/ontdekkingstochten.

Lees meer
Een hut gebouwd van losse takken

Speelbos

Vlakbij De Hoep vind je het speelbos. Hier kun je ongestoord hutten bouwen met alles wat je kan vinden. Raap alle takken bij elkaar en bouw de mooiste creaties.

Als je vanaf Johanna's Hof de duinen in loopt tref je na 100 meter dit bordje aan je rechter- en linkerkant van het pad. Links bevindt zich een groot grasveld, ideaal om te picknicken, en rechts tref je allerlei bomen die ideaal zijn om jouw hut tegenaan te bouwen. Raap de takken bij elkaar en maak de leukste creaties.

Lees meer
Kind leest de speurtocht

Hildes rondje

Hildes rondje is een unieke wandeling door de omgeving van het Huis van Hilde. Tijdens deze wandeling van drie kilometer komen jullie onderweg allerlei leuke en spannende dingen tegen.

Lees meer
Gevel van de Corso bioscoop

Corso Bioscoop

Is het een dagje wat slechter weer? Geniet dan met het hele gezin van een leuke familiefilm. In de middag draaien de leukste films voor kinderen bij de Corso Bioscoop in Castricum.

Lees meer
Speeltoestel in het zwembad

Zwembad de Witte Brug

Heb je zin om te zwemmen? Zaterdag- en zondagmiddag kun je in De Witte Brug vrijzwemmen. Roetsj van de glijbaan en ga klimmen en klauteren op het opblaasbare speeltoestel.

Lees meer
Kind op een mountainbike parcours

Mountainbiken

Bij Kids and Parents Bikeschool aan de Boschweg 17 in Akersloot, vind je een leuk opgezet parcours waar kinderen helemaal los kunnen gaan.

Bezoek de website
Veel kinderen rond schaaltjes met opgeviste diertjes

Korren

Ga mee korren met Gjalt. Je krijgt een korte introductie door middel van leskisten en daarna ga je samen een net door de zee trekken. De vangst wordt bekeken en Gjalt legt uit wat er gevangen is. Korren is een avontuur voor jong en oud; een echte familie activiteit!

Bezoek de website
Kinderen die volleyballen

Sportactiviteiten

Tijdens vakanties is er voor kinderen uit de gemeente een divers aanbod aan sportieve activiteiten. De gemeente organiseert deze (vaak gratis) activiteiten, maar ook diverse sportverenigingen bieden lessen en trainingen aan. Kijk voor het actuele aanbod op de website van Noord-Holland Actief.

Bezoek de website