Huis van Hilde

Huis van Hilde
Huis van Hilde
Huis van Hilde
Huis van Hilde

Het archeologisch museum Huis van Hilde vind je op loopafstand van het NS station van Castricum. Het is een leerzaam en leuk museum voor kinderen en volwassenen, met vaste en wisselende exposities. 


Archeologisch museum Huis van Hilde

Het archeologisch museum Huis van Hilde vind je op loopafstand van het NS treinstation van Castricum. Huis van Hilde is gevestigd aan het Westerplein, dit ligt aan de achterzijde van het station.

De auto parkeren bij Huis van Hilde en NS station Castricum is gratis. Je kunt vlakbij ook parkeren bij de Stationsweg en Kramerweg in Castricum. Houd er wel rekening mee dat parkeergelegenheid beperkt is tijdens kantooruren.


Exposities en tentoonstellingen

Het museum heeft vaste en wisselende exposities. 'Ontdek de archeologie van Noord-Holland' is een permanente expositie. In deze tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden. Er staan namelijk figuren uit verschillende periodes zoals; Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en nog negen andere.

Ook zijn er meer dan 1000 archeologische vondsten zichtbaar. Uit de Prehistorie tot de Nieuwe Tijd. Het gaat onder andere om wapens, gereedschappen, sieraden, kook- en eetgerei.

Er zijn ook films en multimedia-presentaties die het landschap, de tijdsperiodes en de opgravingen in beeld brengen. De meeste films zijn ondertiteld in het Nederlands, Engels en Duits. 


Info en entree

Met een museumkaart kun je het museum gratis bezoeken. Voor informatie over entreeprijzen en openingstijden, ga naar de website. Ook vind je daar informatie over activiteiten voor kinderen in de vakantie en aankomende tentoonstellingen en lezingen.

Contact

Huis van Hilde
Westerplein 6
1901 NA Castricum
info@huisvanhilde.nl

Plan jouw route


Website

Bezoek website

Bekijk wat er nog meer te doen is