De Skulpers, een shanty- en folksongkoor uit Bakkum

Cultuur voor liefhebbers

Zin in een avondje uit? Of wil je overdag de lokale geschiedenis ontdekken? Voor cultuurliefhebbers is er veel te beleven in de gemeente Castricum. Van een mooie film in de bioscoop tot een avondje theater en van het bezoeken van de vele monumenten tot een middag naar een lokaal museum: alles is mogelijk in Castricum, Bakkum, Akersloot, Limmen en De Woude.

Foto van een optreden in het theater

Theater Koningsduyn

Theater Koningsduyn biedt een podium aan zowel lokale toneel- en muziekgezelschappen als aan bedrijfspresentaties of symposia. Daarnaast worden in het theater ook landelijk bekende voorstellingen geprogrammeerd.

Lees er meer over
Museum Huis van Hilde

Musea

Een dagje naar een museum is leuk en leerzaam voor jong en oud. Ontdek alles over strandvondsten, archeologie en lokale geschiedenis. Of bezoek een interessante expositie in het Gemaal of bij een van de historische verenigingen.

Ontdek alle musea
Corso Biscoop op de dorpsstraat in Castricum

Bioscoop

Beleef het ultieme gevoel van film kijken in de altijd gezellige bioscoop van Castricum: Corso Bioscoop. Sinds 1937 vertoont Corso Bioscoop nieuwe films op het grote doek. Je Cineville-pas is hier ook geldig.

Bekijk de filmagenda van Corso
Gevel van de stolpboerderij

Cultureel Centrum Vredeburg

Cultureel Centrum Vredeburg is een stolpboerderij gevestigd in Limmen. Er vinden allerlei activiteiten en optredens plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement is de altijd gezellige jazzmiddag.

Bekijk de agenda
Posters van films die getoond zijn in 2024. Met Encore, Living en La Nuit Du 12

Filmhuis CineCast

Filmhuis CineCast biedt een abonnement aan voor 6 kwaliteitsfilms per jaar. De films worden vertoond in de Corso Bioscoop in de maanden oktober t/m maart. Kijk op de website welke films er dit jaar draaien.

Bekijk de agenda
Witte Kerk op het Duin en Bosch terrein in Bakkum

Monumenten

De gemeente Castricum telt meer dan honderd gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten. Dit zijn woonhuizen, boerderijen, kerkgebouwen, villa’s, paviljoens en landschappen. Je kunt veel rijksmonumenten vinden op het landgoed Duin en Bosch en er zijn diverse cultuurhistorische landschappen aangewezen als gemeentelijk monument.

Ontdek de monumenten