Een aantal streekproducten, waaronder Dampegheest bier en muntthee uit de Pluktuin

Streekproducten

Verrijk je verblijf in de gemeente Castricum met een van de vele streekproducten. Zoals verse vis uit het Alkmaardermeer, biologische rauwe melk van de boerderij, een lokaal gebrouwen biertje en meel van de molen. 

Slagroomtruffels op een bordje

Zalige slagroomtruffels

De Truffelsisters uit Limmen maken de heerlijkste slagroomtruffels. Maar je hebt ook keuze uit creatieve smaken als Limmencello, caramel-zeezout of wat dacht je van mokka-hazelnoot.

Website Truffelsisters.
Een medewerker van Dilvis

Verse vis

Dilvis uit Akersloot vangt vis in het Alkmaardermeer. In hun winkeltje koop je de vers gevangen vis uit de streek. Ook kun je de vis bestellen via de webwinkel.


Dilvis Akersloot
Een wiel groene kruiden kaas van Ormsby Field

Castricumse kaas

Ormsby Field verkoopt echte Noord-Hollandse kaas van de melk van hun eigen koeien. In hun automaat vind je soms ook een borrelkaasje van 't Castricummer Veldt. Bijzonder lekker!

Agrocamping Ormsby Field
De krentenbonk van Bak'm

Natuurlijk brood en meer

Bak'm maakt brood, koek en taart met alleen natuurlijke en biologische grondstoffen. Tevens bieden ze leerwerkplekken aan voor mensen die dagbesteding of stages volgen.


Bak'm
Het melktaphuisje en een melkfles

Biologische rauwe melk

Echt verse melk van de boerderij, het kan! Boerderij het Vertrouwen heeft een melktap waar je zelf een fles kunt vullen met biologische, verse, rauwe melk. Proef het zelf.

Website melktaphuisje
Jampotjes

Bakkums Houtboetje

Naast leuke producten van hout vind je bij het Bakkums houtboetje heerlijke jam en moes. Hiervoor gebruiken ze zoveel mogelijk fruit dat ze zelf telen. Het aanbod is verschillend afhankelijk van de seizoenen.

Bekijk op Buurtkraampje.nl
Een aantal flesjes van Duindauw en een glas met logo

Castricums bier

Brouwerij Duindauw is door twee Castricumse vrienden met veel plezier en gedrevenheid opgezet. Ze bestaan sinds 2016 en hebben inmiddels 7 verschillende biertjes op hun naam.

Website Duindauw
Flesje citroen-munt limonade en een fles limoncello

Drankjes van citroen

Biologische citroenen, alcohol, water en suiker dat is Limmencello. Het drankje is ontstaan uit een passie voor limoncello en de liefde voor het dorp Limmen. Ze hebben ook Limmenade, limonadesiroop in de smaak citroen-munt.

Website Limmencello
Verse thee met op de achtergrond de Tuin van Kapitein Rommel

Verse kruidenthee

De Tuin van Kapitein Rommel heeft naast planten en bloemen ook de lekkerste kruiden. Drink een kopje kruidenthee uit de tuin, na een fijne wandeling.

De Tuin van Kapitein Rommel
Twee zakjes meel en kruidenlikeur van de Oude Knegt

Meel van de molen

Korenmolen de Oude Knegt in Akersloot maalt bij goed weer. Op woensdag en zaterdag kun je hier meel kopen dat gemalen is door de molen. Tevens vind je in het winkeltje ook de Akersloter kruidenlikeur.

Lees meer
Diverse flesjes van Dampegheest in de brouwerij zelf

Bier uit Limmen

Brouwerij Dampegheest is opgericht in 2007 en bevindt zich in Limmen. Ze hebben een reeks aan heerlijke biertjes: van licht tot donker. Bezoek de brouwerij of ga eens naar het proeflokaal.

Brouwerij Dampegheest
Iemand die bloemen aan het plukken is

Eigen geplukt boeket

De pluktuin in Bakkum staat in het voorjaar vol met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Pluk zelf je favoriete bloemen en vorm je eigen boeket tegen een vergoeding.

De Pluktuin
Noest biertje met op het label 'Ambachtelijk bier'

Noest bier

In samenwerking met brouwerij Dampegheest uit Limmen is er voor Knoest Eten & Drinken een eigen bier geproduceerd: Noest. Noest is een stevig amberkleurig bier met een verrassend bittertje.

Knoest Eten & Drinken
Klinkende glazen gevuld met Kwaliteitsmomentje bier

 Kwaliteitsmomentje

Een momentje van geluk, een ‘kwaliteitsmomentje’ noemen we dat. Het zit in kleine dingen. Dit blonde, lokaal gebrouwen biertje is gegarandeerd een 'Kwaliteitsmomentje'.

Website het kwaliteitsmomentje