Man met surfplank onder zijn arm loopt naar de zee.

Liefhebbers vinden hét in de gemeente Castricum

Voor liefhebbers in alle soorten en maten is er genoeg te ontdekken in de gemeente Castricum. Of je nu houdt van uitgebreid tafelen in een sterrenrestaurant, een dansje wagen bij een cultureel evenement of een dag naar ons ontspannen familiestrand: in Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude kun je volop genieten.

Voor liefhebbers in alle soorten en maten is er genoeg te ontdekken in de gemeente Castricum. Of je nu houdt van uitgebreid tafelen in een sterrenrestaurant, een dansje wagen bij een cultureel evenement of een dag naar ons ontspannen familiestrand: in Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude kun je volop genieten.

Zomervakantie

Yesss, de zomervakantie is van start en Castricum is er klaar voor.

Lees onze tips

Van overnachting tot fietsverhuur

Ga je een dagje, weekend of langer op bezoek in Castricum?

Plan je bezoek

Wat wil jij vandaag gaan doen?

Ontdek op deze website, in de agenda en op de plattegrond, wat er allemaal te beleven is in de gemeente Castricum. Wat wil jij vandaag gaan doen?

Een typisch Zaans huisje op eiland De Woude

Mooie plekken bezoeken

Een bankje met een prachtig uitzicht, een hut waar je de hele middag vogels kunt spotten of een uitkijkpunt waar je de hele omgeving kunt beschouwen: voor liefhebbers zijn er tal van mooie plekken in de gemeente Castricum. Op deze pagina vind je de meest bijzondere bezienswaardigheden van Castricum, Bakkum, Akersloot Limmen en De Woude.


Bekijk de mooie plekken
Fietsend gezin door de duinen

Visit Castricum 'Voor liefhebbers’

De officiële promotie-campagne van gemeente Castricum

Voorliefhebbers.nl is dé website met alle informatie en inspiratie voor mensen die alles willen ontdekken over Castricum, Akersloot, Bakkum, Limmen en De Woude. Hier vind je alle activiteiten en bezienswaardigheden van deze Noord-Hollandse plaatsen op één plek.In 1,5 minuut op de hoogte

Bekijk de leuke video waarin je in 1,5 minuut helemaal op de hoogte bent van de vele highlights om in de gemeente te doen. Klik, kijk en kom zelf beleven!

Castricum

Ontdek de vele mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit in Castricum. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het rustige familiestrand van Castricum aan Zee en combineer dit met een prachtige fietstocht door het omliggende duingebied. Je kunt ook je auto parkeren bij de strandopgang en direct genieten van de frisse zeelucht. In het museum Huis van Hilde ontdek je de boeiende geschiedenis van Noord-Holland. Voor nog meer plezier kun je het gezellige dorpscentrum verkennen, met een verscheidenheid aan winkels, eetgelegenheden en restaurants rond het sfeervolle dorpsplein. Of je nu gaat voor een snelle hap of een uitgebreid diner, er is voor elk wat wils in het bruisende hart van Castricum.


Bakkum

Bakkum is voornamelijk bekend om zijn beroemde camping, maar er is meer te beleven dan alleen dat. Het Bakkumse duinreservaat biedt prachtige wandel- en fietsroutes, variërend van korte routes voor kinderen tot dagtochten langs uitgezette knooppunten. Bezoekerscentrum De Hoep is een educatieve bestemming voor jong en oud, waar je alles kunt leren over de natuur en waterzuivering. Daarnaast organiseert het bezoekerscentrum diverse excursies. Wist je trouwens dat er ook een sterrenrestaurant gevestigd is in het hart van Bakkum? Geniet hier van een heerlijke maaltijd na een dag vol ontdekkingen en avontuur in deze prachtige omgeving.


Akersloot

Voor liefhebbers van watersport is Akersloot een absolute must-visit. Gelegen aan het prachtige Alkmaardermeer biedt deze locatie tal van mogelijkheden om van het water te genieten. Huur bijvoorbeeld een kano en verken de schitterende omgeving, of leg je eigen boot aan bij een van de vele aanlegplaatsen. Voor wie niet zelf wil varen, is er de mogelijkheid om met de rondvaartboot van 't Hoorntje het water op te gaan. Ben je meer een fietsfan? Dan is de pontjesroute zeker aan te raden. En in augustus wordt Akersloot omgetoverd tot een rock-'n-rollparadijs met het jaarlijkse festival, waarbij het dorp overspoeld wordt door vetkuiven en petticoats. Mis deze unieke ervaring niet!


Limmen

Kom in het voorjaar naar Limmen en ervaar de adembenemende metamorfose die dit dorp ondergaat. De zandgronden van Limmen worden overspoeld met een kleurenpracht van bloeiende bollenvelden in tinten van rood, paars en roze. Mis zeker de kans niet om een bezoek te brengen aan de Hortus Bulborum, waar je kunt genieten van meer dan 4500 verschillende soorten (historische) tulpen, narcissen en andere bolgewassen in bloei. En begin mei, tijdens de Bloemendagen, kun je de tuinen van de inwoners bewonderen die hun mozaïeken tentoonstellen, die ze wekenlang hebben voorbereid. Geniet van de schitterende bloemenpracht in Limmen tijdens deze spectaculaire seizoensgebonden evenementen.


De Woude

Het pittoreske De Woude is een idyllisch dorpje gelegen op een eiland in het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Vanwege het ontbreken van autoverkeer is het eiland een paradijs voor wandelaars. Zodra je van de pont afstapt of aanmeert met je boot, waan je je direct in vakantiesfeer. Geniet van een heerlijk hapje en drankje op het terras van Restaurant de Woude of 't Kombof, of maak een wandeling door het schilderachtige dorpje met haar enkele houten Zaanse huisjes en prachtige vergezichten over de polder. Een wandeling van ongeveer zeven kilometer rond het eiland biedt de gelegenheid om te genieten van het prachtige landschap met weidevogels, kronkelende slootjes en het wuivende riet.