Twee mensen in een kano in Akersloot met op de achtergrond een molen

Akersloot

Voor 2002 een zelfstandige gemeente in Noord-Holland, behoort Akersloot nu tot gemeente Castricum. Dankzij de prachtige ligging aan het Alkmaardermeer is het de ultieme plek voor watersporters. Er zijn veel ligplaatsen voor je boot, je kan een kano huren, of ga mee met de rondvaartboot van 't Hoorntje. Ben je meer van het fietsen? Dan is de pontjesroute voor jou.

Zonsondergang Akersloot

Van der Valk Akersloot

Het viersterren Van der Valk Hotel Akersloot ligt zeer centraal, daardoor zijn steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam maar ook de stranden aan de Noordzee zeer goed te bereiken. Van der Valk Hotel Akersloot heeft moderne kamers die van alle gemakken zijn voorzien: een comfortabel bed en een badkamer met regendouche en whirlpool.

Het hotel heeft ook een zwembad, sauna en fitnessruimte die beschikbaar is voor hotelgasten. Wil je er graag dineren? Het hotel beschikt over een à-la-carte restaurant en buffetrestaurant. Uiteraard is er ook een comfortabele lounge en sfeervolle hotelbar.

Wil je gemeente Castricum ontdekken? Vanaf Hotel Akersloot ben je met de auto maar 13 minuten verwijderd van het strand van Castricum. Je kunt er jaarrond genieten, dankzij de strandpaviljoens die elk seizoen geopend zijn. Dus kom lekker uitwaaien of zonnen!

Het strand van Castricum
Fietsers op de pont van Akersloot naar De Woude

Fietsroute in Akersloot

Je kunt in de gemeente Castricum ook prachtige fietstochten maken. Heb je geen fiets mee? Je kunt bij het hotel een fiets huren. Vanaf Hotel Akersloot kun je zelf diverse routes creëeren door middel van knooppunt naar knooppunt te fietsen. Een leuke en bekende fietsroute is de Pontjesroute, deze route gaat langs het Alkmaardermeer en diverse pontjes. Bij sommige pontjes zorg je er zelf voor dat je naar de overkant komt, bij andere pontjes word je (na een bijdrage) naar de overkant gevaren. Deze route is ontzettend veelzijdig, van het prachtige landschap en mooie molens tot het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. De Pontjesroute is de ideale fietsroute om de regio te ontdekken.

Alle fietsroutes in gemeente Castricum
Kanoën in Akersloot

Alkmaardermeer

Het Alkmaardermeer is ook een populaire plek om watersporten uit te oefenen. Je kunt om het Alkmaardermeer op verschillende plekken een boot of kano huren. Daarnaast zijn er rondom het meer ook recreatieterreinen waar je kunt fietsen, zwemmen, wandelen, windsurfen, relaxen, recreëren en meer. Jong en oud vermaken zich er zeker!

Ontdek het Alkmaardermeer
Vogelview van Akersloot tijdens het Rock en Roll festival

Rock en Roll festival

Het jaarlijkse Rock ‘n Roll festival is niet weg te denken uit Akersloot. Tijdens het Rock en Roll weekend stroomt het dorp vol met mensen gekleed in petticoats en vetkuiven. Het is één groot feest met een jaarmarkt, een feesttent met live muziek, oldtimers en meer.


Akercity Rocks

Het Rock ‘n Roll festival werd jaren lang georganiseerd door Henk Levering van Café Restaurant De Vriendschap. Toen het restaurant sloot, eindigde ook het Rock ’n Roll Weekend. Akercity Rocks heeft vervolgens het evenement doorgezet onder de naam: ‘Akercity Rock ‘n Roll Weekend’. Het eerste Rock en Roll weekend maakte zijn comeback in 2022 en zo is de geliefde traditie in Akersloot voortgezet.


Bekijk een video over het festival op Youtube
Stel op een terras die naar een plattegrond van Castricum kijkt

Wat te doen in Akersloot

Wat is er te doen in Akersloot? Onze 'Voor liefhebbers' agenda staat vol met tips. De volgende editie van het Rock 'n Roll festival, de kermis en andere leuke activiteiten. Het staat er allemaal in. Bekijk de agenda
Voorbeelden van een aantal nieuwsbrieven

Tips en uitjes in Akersloot

Elk seizoen een mail met leuke tips en uitjes ontvangen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek ook de andere dorpen in gemeente Castricum

Naast Akersloot behoort ook Bakkum, Castricum, De Woude en Limmen tot onze prachtige gemeente.