Strand van Castricum in de zomer

Castricum

Castricum is een kustplaats en gemeente in de provincie Noord-Holland. Breng je een bezoek aan Castricum, dan zijn er volop dingen te doen. 'Voor liefhebbers’ is de officiële promotie-campagne van gemeente Castricum. Op onze website vind je de leukste tips voor je bezoek. Ga bijvoorbeeld naar het strand van Castricum aan Zee en strijk neer bij één van de vele strandpaviljoens. Fietsers en wandelaars maken een mooie tocht door het Noordhollands Duinreservaat. En in het centrum van Castricum vind je leuke winkels en horeca.

Eten bij één van de strandpaviljoens

Strandpaviljoens in Castricum

Het strand van Castricum heeft een vijftal strandpaviljoens. Wil je een verfrissend drankje, een kopje koffie, lekkere snack of een volledig driegangendiner? De strandpaviljoens van Castricum hebben het allemaal. Bij stralend zomers weer kan je heerlijk buiten op de terrassen plaats nemen. Bij minder mooi weer geniet je binnen van de sfeervolle interieurs. 

Het hele jaar open
Weet je dat de strandtenten in Castricum het hele jaar door geopend zijn? Je kan in de winter dus ook na een fijne wandeling lekker opwarmen bij één van de paviljoens. Alleen Paviljoen Noordkust is ‘s winters gesloten.

  • Strandpaviljoen Zeezicht 
  • Strandpaviljoen Deining
  • Strandpaviljoen Club Zand
  • Strandpaviljoen Zoomers
  • Paviljoen Noordkust
Alle strandpaviljoens
Wandelend stel op het strand van Castricum aan Zee in de winter

Het strand van Castricum aan Zee

Op het strand van Castricum aan Zee kun je het hele jaar door genieten.  Je kunt er zonnen, uitwaaien, watersporten, zwemmen, vliegeren en nog veel meer. Elk seizoen heeft wel iets te bieden.


Parkeren en bereikbaarheid
Met de fiets is het strand van Castricum prima te bereiken. Vanaf het centrum van Castricum kan je via de Zeeweg, in 10 minuten, het strand bereiken. Kom je met de auto? Dan kan je die kwijt op de ruime parkeerplaats. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over parkeren op het strand.


Plan je bezoek
Drie kinderen aan het spelen op een boerencamping

Overnachten in een bed and breakfast…

…of boerencamping? In onze dorpen kun je overnachten in diverse accommodaties: van B&B tot luxe hotel aan het strand en van een kleinschalige boerencamping tot een grote familiecamping waar de kinderen zich prima vermaken. Ideaal als je langer dan een dag in gemeente Castricum wilt verblijven.

  • Hotels
  • Campings
  • Vakantiewoningen
  • Bed & Breakfasts
Overzicht overnachtingsmogelijkheden
Het NS station van Castricum

Castricum station

Castricum is goed bereikbaar met de trein. Op de website van de NS vind je alle aankomst- en vertrektijden. Het recent vernieuwde station ligt op een minuut lopen van het dorpshart van Castricum. Hier vind je de leukste winkels. Heb je trek? Ga dan naar één van de vele restaurants of eetcafés. Aan de andere kant van het station vind je museum Huis van Hilde en voor de wandelaars onder ons, een paar honderd meter verderop vind je al het Noordhollands Duinreservaat.


Kind met tablet in museum Huis van Hilde

Museum Huis van Hilde

Direct achter het station vind je Huis van Hilde. Naast het archeologisch depot van Noord-Holland is het ook een museum over de archeologie van Noord-Holland. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het ArcheoLab. Je ontdekt hier alles over hoe mensen vroeger leefden. Er zijn door het jaar door diverse tentoonstellingen, van vaste tot tijdelijke exposities. Je ontdekt de activiteiten van museum Huis van Hilde in onze agenda.Agenda
Stel op een terras die naar een plattegrond van Castricum kijkt

Wat te doen in Castricum

Wat is er vandaag te doen in Castricum? Het staat allemaal in de 'Voor liefhebbers' agenda. Workshops, theatervoorstellingen, avondjes uit, live muziek of activiteiten voor kinderen. We hebben alle evenementen in één gemakkelijk overzicht. 
Bekijk de agenda
Voorbeelden van nieuwsbrieven

Tips en uitjes in Castricum

Elk seizoen een mail met leuke tips en uitjes ontvangen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek ook de andere dorpen in gemeente Castricum

Naast Castricum behoort ook Akersloot, Bakkum, De Woude en Limmen tot onze prachtige gemeente.