Fietsers over een bruggetje op De Woude

De Woude

De Woude is een eilandje in het Alkmaardermeer. Het idyllische dorpje telt 160 inwoners. Het eilandje is alleen toegankelijk met de pont en vooral geschikt voor bezoekers die te voet komen. De Woude heeft een uniek natuurgebied vol (zeldzame) weidevogels en het polderlandschap is er prachtig. Omstreeks 1800, na het graven van de Markervaart, is het eiland De Woude ontstaan.

Eén van de restaurants op de Woude

Restaurants De Woude

Op het eiland van De Woude vind je twee restaurants aan het Alkmaardermeer: restaurant De Woude en ‘t Kombof.

Restaurant – Eetcafé Salsuta
Restaurant Eetcafé Salsuta heeft een groot en fijn terras aan het Alkmaardermeer. Je kunt hier een bakje koffie drinken, lunchen of dineren.

Café-restaurant ‘t Kombof
‘t Kombof is een café-restaurant met een terras aan het water. Het café is ooit gestart als Herberg de Hoop. De oudste documentatie over de herberg dateert uit 1807. Enkele eigenaren, namen én jaren later is 't Kombof zoals het nu is: een gezellige plek om elkaar te ontmoeten en om te genieten, van het eiland, het eten én de gastvrijheid.

Het rietland op De Woude

Een wandeling op De Woude

Het eiland is zeer geschikt om een mooie wandeling te maken. Zo kun je wandelen over de strekdam, Saskerleidijk, grenzend aan het Noordhollands kanaal. Hier bevindt zich een wandelpad dat je leidt naar een stuk rietland dat aan veel vogels een plek biedt en er is zelfs een klein strandje! Ook de Oost- en Westwouderpolderroute laten je de prachtige natuur van De Woude ontdekken.

Je vindt deze wandelingen op onze wandelroutes pagina
Een pipowagen waarin je kunt overnachten op De Woude

Overnachten op het eiland

Je vindt geen camping op De Woude, maar je kunt wel overnachten op het eiland. Er zijn namelijk een aantal bed & breakfasts en vakantiewoningen.

Overzicht overnachtingsmogelijkheden
Fietsers op het pontje naar De Woude

Pont De Woude

Je kunt het eiland De Woude bereiken door op de veerpont te stappen. Deze vaart dagelijks, het hele jaar. Alleen iedere eerste donderdag van de maand van 9.30 - 12.30 uur, is de pont in onderhoud. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis gebruik maken van de pont. Meer informatie over de vaartijden, kosten en abonnementsvormen over de pont lees je op de website van Gemeente Castricum.Website gemeente Castricum
Stel op een terras die naar een plattegrond van Castricum kijkt

Wat te doen op De Woude

De oversteek gemaakt naar De Woude en benieuwd wat er te doen is? In de 'Voor liefhebbers' agenda staat wat er te beleven is in de gemeente. Van de volgende editie van het culturele festival WouwdeWoude tot de recentste expositie in kerkje De Kemphaan. 
Bekijk de agenda
Voorbeelden van nieuwsbrieven

Tips en uitjes op De Woude

Elk seizoen een mail met leuke tips en uitjes ontvangen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek ook de andere dorpen in gemeente Castricum

Naast De Woude behoort ook Akersloot, CastricumBakkum en Limmen tot onze prachtige gemeente.