Tulpenveld in Limmen

Limmen

Het dorp Limmen maakt sinds 2002 deel uit van gemeente Castricum. De oudste vermelding van Limmen stamt uit 740 en betreft het vervallen kerkje ‘Limbon’. Dat maakt het één van de oudste dorpen van Noord-Holland. Limmen staat door zijn zandgrond bekend om de bollenteelt. Elk voorjaar zijn er de Bloemendagen, dit evenement trekt een hoop bezoekers.

Het kasteel in Harry Potter gemaakt van hyacint Bloemen

Bloemendagen Limmen

De Bloemendagen van Limmen vinden elk jaar plaats in de maand april/mei. Het dorp is dan prachtig versierd met de mooiste kunstwerken gemaakt van hyacint bloemen. Maak een wandeling of fietstocht door het dorp om al het moois te bezichtigen. Ook kun je met de auto de route langs de kunstwerken af te leggen. De bewoners doen elke keer weer hun uiterste best om het sfeervol evenement te laten worden. Meer informatie vind je op:

Bloemendagenlimmen.nl
De historische tuin van Hortus Bulborum

Hortus Bulborum

Het unieke aan Hortus Bulborum is, is dat het de enige historische tuin is met wel meer dan 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en meer. Honderden soorten bloembollen dateren van ver voor het jaar 1900, deze bollen worden nu niet of nauwelijks meer commercieel gekweekt. De oudste bollen dateren zelfs uit de zestiende eeuw zoals de Fritillaria Persica uit 1577, Duc van Rol red and yellow (uit 1595), Zomerschoon (uit 1620) en Perfecta (1750). Ontdek deze ontzettend bijzondere bloemen in de maanden april en mei, dan is de Hortus Bulborum geopend.


Hortus-Bulborum.nl
Kind aan het spelen op de Kermis

Kermis Limmen

Kermis Limmen is écht een begrip in het dorp. Het evenement is namelijk meer dan de kermis alleen, het is een weekend vol gezelligheid en activiteiten. Sinds enkele jaren is de Kermisrun een vast onderdeel van het weekend, waarbij mensen – veelal verkleed – door de straten en sloten in Limmen rennen en dan diverse obstakels overwinnen. Het geld dat wordt opgehaald met deze run wordt geschonken aan een goed doel en dat goede doel wordt jaarlijks opnieuw bepaald. Daarbij ontbreekt de feesttent van de lokale kroeg eetBarLekker ook zeker niet, daar klinkt namelijk het hele kermisweekend gezellige en feestelijke (live)muziek. Heel Limmen kijkt altijd uit naar de gezelligheid die de kermis in de maand september brengt.

Meer evenementen in onze agenda
Perry Koot met een fust lentebock bier

Brouwerij Dampegheest 

Lokaal gebrouwen speciaalbier vind je bij Brouwerij Dampegheest in Limmen. De naam is afgeleid van een herenhuis dat van de 14e tot de 19e eeuw in Limmen heeft gestaan. Van 1632 tot 1680 heeft er zelfs een bierbrouwer uit Haarlem gewoond! Je vindt de brouwerij nu in het voormalige kaaspakhuis van de zuivelfabriek in Limmen. Wil je meer lezen over de speciaalbieren? Lees het interview met Brouwer Perry Koot.


Stel op een terras die naar een plattegrond van Castricum kijkt

Wat te doen in Limmen

Wat is er te doen in Limmen? Je vindt het allemaal in onze 'Voor liefhebbers' agenda. Optredens, jaarmarkt, de kermis, grand prix, en activiteiten voor kinderen. Alles staat in ons complete overzicht. 

Bekijk de agenda
Nieuwsbrieven opgestapeld

Tips en uitjes in Limmen

Elk seizoen een mail met leuke tips en uitjes ontvangen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek ook de andere dorpen in gemeente Castricum

Naast Limmen behoort ook Akersloot, Castricum, Bakkum en De Woude tot onze prachtige gemeente.