Bos in Bakkum

Bakkum

Bakkum is een dorp in Noord-Holland dat deel uitmaakt van gemeente Castricum. Vooral bekend vanwege Camping Bakkum, één van de populairste campings in Nederland. Dicht bij het strand van Castricum aan Zee, door sommige Bakkum aan Zee genoemd. Maar Bakkum heeft uiteraard nog veel meer moois te bieden. Voor de culinaire liefhebbers is er in het dorpshart een sterrenrestaurant. Prachtige wandelingen en fietstochten maak je in het Noordhollands Duinreservaat. Stop ook eens bij Bezoekerscentrum De Hoep, hier leer je alles over waterzuivering en de natuur.  

De receptie van camping Bakkum

Camping Bakkum

Het kampeerterrein van Camping Bakkum ligt midden in het bos van het Noordhollands Duinreservaat. Je fietst of wandelt vanuit de groene omgeving zo door de duinen naar het strand. Er is plek voor je tent, vouwwagen, camper of caravan. Maar de camping heeft ook strandhuisjes, duinlodges en panoramatenten.

Historie
Camping Bakkum ontstond min of meer toevallig, in 1914 gaf de Duitse prinses Luise Von Wied toestemming aan een aantal mensen om op haar landgoed hun tent op te zetten . In 1920 staan er nog meer mensen op het terrein zo blijkt uit een jaarverslag van de Provinciale Staten. De camping werd vervolgens officieel geopend in 1928. Dit maakt het één van de oudste campings van Nederland!  


Activiteiten voor kinderen
Op Camping Bakkum worden veel activiteiten georganiseerd. Het programma bekijk je op hun website. Ook in de buurt is er genoeg te doen. Wij raden je aan om tijdens je verblijf onze agenda te bekijken, deze staat altijd vol met leuke doe-dingen voor kids én voor volwassenen.

Alle campings in gemeente Castricum
Zonsopkomst in de duinen van Bakkum

Bakkum aan Zee

Bakkum aan Zee, Castricum aan Zee of zelfs Amsterdam aan Zee en Klein Mokum, het zijn allemaal bijnamen die je regelmatig hoort als mensen het over Camping Bakkum hebben. Dit komt doordat de camping altijd al populair is bij Amsterdammers. En een groot aantal Amsterdammers verblijven al jaren op Camping Bakkum. Daarbij is het strand van Castricum op fiets-/wandelafstand van de camping. Als je door het Noordhollands duinreservaat gaat, ben je binnen 2 km bij de strandopgang bij Paviljoen Noordkust. 


Alle informatie over het strand van Castricum
De Hoep van binnen met een opgezette koe

Bezoekerscentrum De Hoep

Wil je weten hoe het water wordt gezuiverd in de Noord-Hollandse natuur? Breng dan zeker een bezoek aan Bezoekerscentrum De Hoep. Hier kunnen kinderen en volwassenen op een interessante en leuke manier ontdekken hoe waterzuivering in zijn werk gaat. PWN, het waterleidingbedrijf en natuurbeheerder, laat je graag kennis maken wat ze allemaal doen. De Hoep is dé plek voor natuurliefhebbers: binnen ontdek je alles over de duinen en natuur en buiten in de vernieuwde Hoeptuin vind je allerlei duinbewoners zoals vlinders, vogels, insecten en planten.

Meer over de Hoeptuin
Duin en Bosch in Bakkum met het witte kerkje

Landgoed Duin en Bosch

Landgoed Duin en Bosch is een historisch landgoed in Bakkum. Het gebied is in honderd jaar tijd van gesticht veranderd naar landgoed. Door veranderingen in de psychiatrische zorgverlening heeft Duin en Bosch in 2012 een nieuw bestemmingsplan gekregen, waardoor er op het landgoed woningbouw mogelijk werd. Naast mooie woningen, vind je op het terrein ook nog veel rijksmonumenten zoals het witte kerkje, het oude administratiegebouw en de watertoren. De watertoren is tegenwoordig een privésuite voorzien van alle luxe en het administratiegebouw biedt ruimte aan diverse ondernemers en je vindt er restaurant De Oude Keuken.

Een fietstocht of wandeling door het landgoed Duin en Bosch biedt veel afwisseling: van prachtige monumenten en woningen tot veel groen.


Al het erfgoed in gemeente Castricum
Apicius in Bakkum in de avond met verlicht logo

Restaurant Apicius

Midden in het dorpshart van Bakkum vind je restaurant Apicius. Het restaurant heeft een Michelin ster en kookt met streek- en seizoensproducten. Hiermee heeft Apicius Bakkum op de internationale culinaire kaart gezet.


Alle restaurants in gemeente Castricum
Stel op een terras die naar een plattegrond van Castricum kijkt

Wat te doen in Bakkum

Wat is er te doen in Bakkum? In de 'Voor liefhebbers' agenda vind je alle evenementen en activiteiten in de gemeente. Van de volgende editie van de kermis tot het recreatieprogramma van Camping Bakkum. 
Bekijk de agenda
Voorbeelden van nieuwsbrieven

Tips en uitjes in Bakkum

Elk seizoen een mail met leuke tips en uitjes ontvangen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek ook de andere dorpen in gemeente Castricum

Naast Bakkum behoort ook Akersloot, Castricum, De Woude en Limmen tot onze prachtige gemeente.