Het vlonderpad van De Hoeptuin

De Hoeptuin

De Hoeptuin van Bezoekerscentrum de Hoep is dé plek om te genieten van de natuur. Daarnaast kun je in het bezoekerscentrum alles leren over de natuur én het is de plek om je wandeling in de duinen te starten. Je wordt van harte uitgenodigd om het vlonderpad te bewandelen, het doolhof te bezoeken en vogels en insecten te bekijken!


Stapstenen in de poel van De Hoeptuin

Bezoekerscentrum de Hoep

Bezoekerscentrum de Hoep heeft de Hoeptuin begin 2023 volledig aangepakt. De tuin bestaat nu uit zeven themagebieden waar je doorheen kunt wandelen. Hier beleef je alle soorten natuur van het Noordhollands Duinreservaat in één tuin; van open duin tot natte valleien en bos. Zo kun je vogels kijken door de kijkgaten van het vogelscherm van cortenstaal. Is er een doolhof gemaakt van takken en twijgen en is de poel voorzien van stapstenen.

De paden in De Hoeptuin zijn rollator- en rolstoeltoegankelijk. Kom het allemaal beleven en geniet, tijdens een bezoek aan het bezoekerscentrum.

Het kronkelende vlonderpad

Vlonderpad & ijsbaan

In de Hoeptuin is er ook een prachtig vlonderpad! Vanaf één van de uitkijkplateaus heb je een geweldig uitzicht. Er is een grote kans dat je een hoop andere duinbewoners ziet!

Het vlonderpad gaat over het water wat 's winters (bij de juiste weersomstandigheden) de natuurijsbaan van Vereniging Kennemer IJsbaan is. Vlak langs de Zeeweg van Castricum aan Zee midden in het Noordhollands Duinreservaat.

Daarom vind je aan de waterzijde van de vlonder geen touwen, dan kun je tijdens het schaatsen even uitrusten. 

Twee wandelaars in het Noord-Hollands duingebied

Wandelroutes de Hoep

Bezoekerscentrum de Hoep is dé plek om je wandelroute door het Noordhollands Duinreservaat te starten. Er zijn routes van diverse afstanden aangegeven met gekleurde pijltjes, maar het bezoekerscentrum heeft zelf ook leuke routes gecreëerd voor jong en oud.

Er zijn veel kilometers om te ontdekken! Laat je informeren bij het bezoekerscentrum.

Bekijk onze pagina met wandelroutes
Het ruime terras van Johanna's Hof

Kopje koffie of een pannenkoek

Na een fijne wandeling in de Hoeptuin en alles over de natuur te weten zijn gekomen, is een kopje koffie of thee zeker welkom!

Tegenover de Hoep vind je restaurant Johanna's Hof, bekend om haar heerlijke pannenkoeken! Ze hebben een ruim terras met leuke speeltoestellen voor kinderen en ook binnen is de sfeer gezellig. Hier kun je ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Dus als je lekker lang wil genieten, dan komt dat daar zeker goed!

Restaurant Johanna's Hof