Het strand van Castricum met veel mooie wolken
Saskia Weerstand en haar kids

8 Tips van een local: Saskia Weerstand

‘Beste koffie Castricum’, ‘Beste restaurants Castricum’, ‘Mooiste wandelroutes Castricum’. De meeste mensen zoeken online wat af voorafgaand aan een bezoek buiten hun woonplaats. Genoeg tip-lijstjes en reisblogs te vinden maar voor de echte ‘pareltjes’ vraag je natuurlijk een local naar dé hotspots, leukste uitjes en bijzondere adresjes.

Zo doet ook Saskia Weerstand haar eigen onderzoek voordat ze op pad gaat. Of dat nou alleen, met het hele gezin óf met partner is. “Ik raadpleeg meestal social media accounts waarvan ik weet dat zij uit de buurt van mijn bestemming komen. Die insider-tips zijn vaak de leukste!” In het kader van return the favor deelt zij nu háár insider-tips in omgeving Castricum met jou. Enjoy!

Buitenkant van Hof van Kijk Uit

Hof van Kijk Uit

Een duinterras en een oud Jachthuis dat is omgebouwd tot gezellig theehuis. Dat alleen al klinkt aantrekkelijk toch? Hier spelen de kinderen lekker in het bos, ploffen we na een winterse boswandeling neer met een warme chocomel, en drinken we een biertje op zomerdagen (of in het winterzonnetje!). Het is tevens een dagbesteding voor mensen met een beperking, zij ontvangen je met liefde.

Oude Schulpweg 4, Castricum

Saskia Weerstand op het strand

Het strand

Het strand is eigenlijk het hele jaar door mijn happy place. Dik ingepakt tijdens een herfststorm naar de wilde golven kijken of met kraakhelder winterweer een strandwandeling maken en daarna lekker opwarmen bij mijn favoriete strandtenten Zoomers en Deining. Bij beiden heb je een speelhoek voor de kinderen en zalig eten!

Zeeweg 51 & 71, Castricum


Knoest terras

Knoest – Eten & Drinken

Met de mega speeltuin, treinbaan en vét lekkere pizza’s zit je hier met kinderen altijd goed. Je loopt zo het bos in en Camping Geversduin zit hier om de hoek, ideaal voor als je hier verblijft in de lente & zomer! Tip: volg Knoest via Instagram, hier kondigen ze namelijk leuke activiteiten aan zoals een singer-songwriter avond, boswandelingen met de boswachter en nog veel meer leuks! 

De winkel van buiten met een hobbelpaard

Echt Eigen – Kinder-Conceptstore

Naast héél veel leuke kidskleding vind je hier o.a. een kinderkapper, speelhoek, vintage kleding en een koffiecorner en de meest enthousiaste meiden die hier de boel runnen. Oja, ze organiseren hier ook nog regelmatig leuke events voor zowel kinderen als volwassenen. Denk aan kinderyoga, speciale Ladies Nights, peuterdans en meer. Echt een bezoekje waard en als je in de buurt woont, wees gewaarschuwd: het zal niet bij 1 bezoek blijven!

Overtoom 3, Castricum

On Stock van buiten met roze details

On Stock – Conceptstore

Shoppennn! Eén van mijn favoriete adresjes als ik mezelf wil trakteren op iets nieuws of op zoek ben naar een cadeautje. Naast kleding verkopen ze ook sieraden en woonaccessoires. Heerlijke plek om rond te neuzen! 

Burgemeester Mooijstraat 33, Castricum 


Aantal producten bij Mister & Miss Brown

Mister & Miss Brown – vernieuwd en verassend

Nóg zo’n fijn adresje als je op zoek bent naar een nieuwe outfit of een leuke accessoire voor thuis! Sinds deze november zijn zij verhuist naar hun nieuwe adres en de nieuwe winkel moet je echt even gaan bekijken!

Bakkerspleintje 81A, Castricum

Iemand die een ijsje haalt bij Marx O'larry's

Marx O’larry's – Meer dan alleen een ijssalon

hierLiefhebbers van zoetigheid, zoals ik, halen hier hun hart op. Hier ga je heen voor zoete baksels, goede koffie en heerlijk ijs. Of ga voor een combinatie van deze laatste twee; espresso met vanille ijs, mijn persoonlijke favoriet. Al is de ijsbonbon ook niet verkeerd… In november is de salon dicht voor een kleine winterstop. Vanaf december kun je hier weer terecht.

Burgemeester Mooijstraat 27, Castricum 

Het strandpaviljoen met op de achterkant het hotel van Zoomers

Zoomers aan Zee – Slapen aan Zee

We hebben het laatst zelf mogen ervaren en echt waar, wakker worden aan het strand kan ik iedereen aanraden! Vooral in het intieme strandhotel van Zoomers aan Zee met prachtig ingerichte kamers. Het ontbijt wordt geserveerd in hun strandpaviljoen een klein stukje verderop.

Zeeweg 10, Castricum

Naast mijn tips is er natuurlijk nog veel meer te zien en beleven in omgeving Castricum. Voor het complete aanbod kun je terecht op visit-castricum.nl. En laat het even weten als je langs één van mijn favorietjes bent geweest, vind ik leuk! @SaskiaWeerstand