Strand
Agnes op het strand

Het culinaire Castricum van Agnès – Girl on the Move

Hey foodies en Castricum-liefhebbers! Als enthousiaste vegan deel ik graag mijn favoriete plekken in deze fijne plaats aan de kust. Het wordt geen typisch 'Vegan in Castricum' artikel, maar eerder een gids voor iedereen die van lekker eten en gezelligheid houdt, met een speciale nadruk op vegan vriendelijke spots.


Links Buna Koffiebar en rechts een foto van koffie en een taartje

Buna: de hemelse koffie- en taartcombinatie

Begin je dag met een bezoek aan Buna voor de beste koffie in de buurt. Ze hebben ook verrukkelijke vegan taartjes om je ochtend zoet te beginnen.


Club Zand op het strand van Castricum

Club Zand: opwarmen bij de open haard na een strandwandeling

Na een verfrissende winterse strandwandeling is Club Zand de perfecte plek om op te warmen bij het knetterende haardvuur met een winters biertje. Een relaxte vibe, schapenvachtjes, goed eten en uitzicht op het strand. Meer heb je toch niet nodig!


Mooi opgemaakte borden met soep en gerechtjes

Het Ruiterhuys: Landelijk Genieten met een Vegan Twist

Hier ga je heen als je uitgebreid wilt lunchen of dineren. In het warme sfeervolle restaurant kun je heerlijk zitten en genieten van het haardvuur. Ook een top plek voor het hele gezin; de kinderboerderij zit praktisch aan het restaurant vast.


Buiten en binnenkant van de toko

La-Or Thai: Thaise Smaken om Af te Halen

Zin in heerlijke Thaise gerechten? La-Or Thai heeft een uitgebreid menu met fantastische vegan opties voor afhaalmaaltijden. Gewoon alles even proberen, krijg je geen spijt van!


Taartjes

De Roset: de allerbeste patisserie en chocolaterie

Zeg je taart, dan zeg je De Roset. Alles wat hier staat is lekker! In de zomer hebben ze ook ambachtelijk banketbakkersijs. Bij mooi weer kun je De Roset ook onderweg naar het strand tegenkomen: dan staat hun ijskar langs de zeeweg om alle zonaanbidders te voorzien van heerlijk ijs.


Het terras van de Oude Keuken

De Oude Keuken - DOK: Sociaal succesvol op alle fronten

Deze fijne sociale onderneming op het landgoed van Duin&Bosch is niet alleen ideaal voor een lekkere lunch, je kunt hier ook flexwerken en met regelmaat is er livemuziek of een expositie. Ze werken met biologische en lokale producten, alles met liefde bereid!


Hof van Kijk Uit: cultuurhistorische duintuin

Hier is het echt puur genieten. Omringd door natuur genieten van een bakkie koffie met wat lekkers of een huisgemaakte soep in het knusse boshuis. Het is hoe dan ook een speciale ervaring, mede mogelijk gemaakt door de werknemers die daar vanuit hun dagbesteding jouw bezoek tot een feestje maken.


Knoest van binnen

Knoest: Ontspanning en plezier voor jong en oud

Heb je kinderen, dan ga je hier heen. Terwijl zij zich lekker uitleven in de natuurspeeltuin voor de deur, kun jij ontspannen met een lekker drankje en hapje. Bij slecht weer is er binnen een grote treinbaan en ander vermaak. De tafels bij Knoest zijn trouwens gemaakt van omgewaaide bomen uit de omgeving. Dat soort details geven wat mij betreft een zaak echt een uniek karakter.


Kunafa House: zoet walhalla

Je waant je voor heel even in het Midden-Oosten bij deze speciaalzaak: torens met baklava en andere Arabische lekkernijen, allemaal even lekker en vers bereid, liggen op je te wachten. Ik begin alweer te watertanden bij de gedachte eraan!


Nog meer leuke plekken in Castricum?

Of je nu vegan eet of gewoon op zoek bent naar heerlijk eten en een goede tijd, Castricum heeft voor ieder wat wils. Ga eropuit, proef de smaken, geniet van de sfeer en ontdek de culinaire schatten! Benieuwd naar nog meer leuke plekken in Castricum? Neem dan even een kijkje bij de blogs die ik eerder al schreef: girlonthemove.nl/tag/castricum/ .En volg mij via @agnes.onthemove voor nog veel meer leuke reistips!