“Horeca ís mijn DNA”, vertelt Frank Lokhoff zittend aan de lange tafel in Brasserie Vrij. Als jong tienerjochie begon hij met werken in een snackbar in Amsterdam, daarna leerde hij in diverse horecabedrijven om goed te koken. “Voorheen heb ik in mijn geboortestad Amsterdam diverse horecazaken gehad, maar ik ben echt groot geworden in Wijk aan Zee met Santé. Met mijn dochter, Shania, ben ik nu in Castricum Brasserie Vrij gestart. Het restaurant bestond al en was een begrip in het dorp. De naam hebben wij dus gehouden omdat wij willen dat je je vrij voelt en gastvrij wordt ontvangen bij Brasserie Vrij. De menukaart hebben we wel wat aangepast, we hebben ons eigen DNA. Zo zijn er nog wel huisgemaakte spare-ribs met verse friet, maar wel net even anders”, legt de gepassioneerde kok uit.
Shania vult aan: “We zijn sinds 9 februari ’s avonds open met een kleine kaart, omdat we voor goede kwaliteit gaan. Een kogelbiefstuk van 220 gram voor € 18,75 of kipsaté voor € 19,50. Altijd met verse friet. Wij gaan voor minder marge en meer tevreden klanten. Mijn vader bereidt het eten in de open keuken van het restaurant en ik zorg voor vriendelijke bediening. Ik leerde al van jongs af aan om in de horeca te werken. We zijn een familiebedrijf en daar zijn we trots op. Wij runnen Brasserie Vrij zoals wij denken dat een goede horecazaak hoort te zijn en dat slaat aan.” Er is ook iedere week een ‘vrije keuze’ menukaart met een smakelijk voor-, hoofd- en nagerecht tegen een zeer schappelijke prijs.
Frank: “Ik gebruik eerlijke producten, het beste vlees, verse vis, groente van Beentjes en ik maak verrassende smaakcombinaties. Liefde op het bord, dat proef je, dat zie je. Ik marineer het vlees zelf, ik maak heel veel in eigen keuken. Zoals ook de huisgemaakte tiramisu, warme appeltaart met vanille-ijs en slagroom en lava chocoladecake. De gast komt bij mij z’n geld uitgeven en dan wil ik iets goeds neerzetten en zorgen voor een leuke avond.” Vader en dochter willen gasten ook graag verrassen op speciale avonden. Zo kregen de gasten op Valentijnsdag een glas prosecco en een roos mee naar huis. Het restaurant in huiselijke sfeer zal de twee paasdagen ook open zijn. Wie weet is het dan al zo lekker zonnig dat er achter Brasserie Vrij in de privétuin gedronken en gegeten kan worden. “Lang niet iedereen weet dat, maar we hebben een gezellig terras achter het restaurant. Dit is ook een prima plek om een feestje te geven of te vergaderen. De tuin grenst aan onze afsluitbare restaurantkamer waar je ook gezellig met familie of vrienden kunt borrelen, bbq-en en dineren. Vrij biedt diverse mogelijkheden om met een groep samen te komen en te genieten. Je kunt ons hier altijd naar vragen. Onze reguliere openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag vanaf 16:00 tot 21:30 uur”, besluit Frank.