Koekjes Sponsorloper
Jeroen van Veen 'de sponsorloper'

Suus en Bas Verkaart over De Sponsorloper

Suus en Bas Verkaart renden in september met hun vriend Jeroen van Veen mee door het Vondelpark om hem aan te moedigen tijdens zijn ‘langste sponsorloop van Nederland’. @Sponsorloper Jeroen loopt sinds 26 maart 2023 iedere dag gemiddeld 10 kilometer hard, met als doel om geld op te halen voor het @PrinsesMaximaCentrum. Suus: “Wij kennen Jeroen van ‘vroeger’; van FCC en hij zat in Castricum op de basisschool. Zijn verhaal – het verlies van hun zoontje Kasper – heeft ons geraakt en we willen zijn initiatief graag ondersteunen. Begin dit jaar heb ik contact met ondernemers in Castricum en Limmen gezocht voor sponsoring. Ons doel: #helpjeroenaaneenmiljoen. De reacties in ons dorp zijn hartverwarmend! Velen doneren en zetten acties op. Zo zijn er Sponsorloop-chocolaatjes bij @Deroset te koop, @johannashof heeft het logo van de Sponsorloper op de ‘heerlijkheidjes’ en iedere dag komen er wel actie-ideeën bij.”
 Prinses Máxima Centrum


De Sponsorloper legt uit: “Op 4 maart 2022 is ons zoontje Kasper na meer dan 1000 behandeldagen op vierjarige leeftijd overleden aan een zeer agressieve hersentumor. Ondanks zijn korte leven heeft hij mij geleerd om positief te zijn. Ook op dit moment worden er in het Prinses Máxima Centrum kinderen intensief behandeld. Elke dag, elke nacht. Altijd. Aan al deze kinderen wil ik laten weten dat er aan ze wordt gedacht. Niet alleen tijdens kerst, op woensdagmiddagen of op hun verjaardag... maar 365 dagen per jaar.” Jeroen besloot iedere dag van het jaar te gaan hardlopen, met als doen om voor het Prinses Máxima Centrum en alle kinderen en ouders daar het fantastisch mooie bedrag van 1 miljoen euro op te halen. “De finishlijn is 24 maart 2024 op Texel. Het eiland waar ik samen met Kasper en het hele gezin ontzettend mooie herinneringen heb gemaakt. Daar, op die dag, ga ik als klap op de vuurpijl tijdens de De Zestig van Texel 120 kilometer hardlopen”, vervolgt hij.


Voor die finish van de langste sponsorloop van Nederland wordt gehaald, zijn er nog allerlei landelijke ludieke acties. Bas en Suus, de eigenaren van @Gallengallcastricum, hebben Jeroen gevraagd om op zondag 3 maart door Limmen en Castricum te rennen. Enthousiast vertelt Suus: “Je herkent de Sponsorloper meteen aan zijn shirt vol logo’s. Wij zullen samen met Jeroen en een aantal grote sponsors uit de gemeente Castricum op 3 maart hardlopen. We eindigen rond 15:30 uur op het Horecaplein waar een DJ in een VW-bus staat om ons op swingende muziek binnen te halen. Hopelijk komen heel veel inwoners ons aanmoedigen en de binnenkomst met ons meevieren. Die zondag maken we er een feest van én we zullen het in Limmen en Castricum opgehaalde geldbedrag bekendmaken.”


Voordat de run op 3 maart is zal het logo – hardlopende Jeroen en Kasper – op veel plaatsen in Castricum en Limmen te zien zijn. “De ondernemers reageren allemaal zo positief op ons idee en komen met ludieke acties en sponsoring. Het is te veel om allemaal op te noemen, dus een selectie; op Valentijnsdag verkoopt @keurslagerijmarkvanderpoel worst voor de Sponsorloper, Gall & Gall Castricum zal de helft van de omzet van 14 februari doneren, @grandcafebalu heeft een speciale oranje Sponsorloper-cocktail, er hangen flyers met een QR-code bij winkeliers in het dorp, op 3 maart zal @echteigen kinderen schminken op het plein, Margret van @smaakvermaak geeft een speciale wijnproeverij en ga zo maar door. Ideeën voor ludieke acties om sponsorgeld in te zamelen zijn nog welkom, hiervoor kun je naar @suusverkaart een DM sturen”, blijft Suus gedreven doorpraten. Er staat al een enorm bedrag op de sponsorteller van Jeroen, maar de Verkaartjes gaan samen met hem voor dat miljoen. De Castricummers zetten zich er volop voor in, net als diverse BN-ers zoals Bas Smit, Nicolette van Dam en Kris Kross Amsterdam. Radio 538 besteedt regelmatig aandacht aan de Sponsorloper en IJmond Nieuws zal in februari filmen bij De Roset en Keurslagerij Mark van der Poel.


Wil jij de Sponsorloper helpen en zo middels het Prinses Máxima Centrum kinderen met kanker steunen? Dat kan via de QR-code en https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/sponsorloper. En natuurlijk via genoemde initiatieven binnen de gemeente én kom 3 maart in de middag naar het Horecaplein.