Gewoon gezellig uiteten bij een restaurant van hier, dat kan onder andere bij het restaurant van Ronald Tik. “Gasten komen graag voor onze huisgemarineerde saté van malse kippendij, licht pikante satésaus en gefrituurde uitjes of gewoon iets ander lekkers op onze à la cartekaart. En natuurlijk voor onze tapas. We hebben een lunch- en dinerkaart met een ruime keus aan tapas. Je kunt dan voor een vast bedrag gewoon de hele avond lekker aan tafel zitten en onze tapas proeven. Je bestelt telkens als je zin hebt in het volgende hapje weer een gerecht”, legt Ronald uit.
Bij Gewoon bij Roon tref je nu op de tapaskaart een ruime keus aan ‘van alles en nog wat’, zoals voor de lunch een broodje vitello, pulled chicken, makreelmousse, bal met jus en mini groente/kaaskroketjes en kleine salades. Op de tapas dinergerechten staan onder andere crostini met serranoham, kalkoensaucijsje, gnocchi, gehaktspiesje met pittige mayo, gegrilde tomaat, steak tartaar, peppadews, gamba's in knoflookroom en nog veel meer heerlijks. Dat wordt toch nog lastig kiezen…
Ronald verklapt dat hij op het moment bezig is met een nieuwe menukaart: “Vanaf half februari staan er weer nieuwe gerechten op de kaart. Successen als onze saté en biefstuk blijven we altijd wel houden, maar er komen weer verrassingen bij. Ik sta zelf iedere dag in de keuken en ik ben nu dus lekker aan het experimenteren voor de nieuwe menukaart.” De zelfgemaakt appeltaart voor bij de koffie of als dessert met ijs blijft natuurlijk ook. Een andere specialiteit van Gewoon bij Roon zijn de high tea/wine/beer arrangementen. Dit moet wel van tevoren worden gereserveerd. “De high tea, high wine en high beer, zijn geliefd bij veel gasten. Bij de high tea beginnen we met een glas jus d’orange, een soepje en een plankje hartigs, gevolgd door thee met zoetigheid.” Op de vraag wat er zoal geserveerd wordt bij de high beer/wine zegt Ronald lachend: “Gewoon een lekker happie bij een lekker glas wijn of biertje. Moelijker wordt het niet. Het moet vooral gezellig zijn, en lekker. Met een plankje met smaakvolle hapjes. Met elkaar genieten van lekker eten, een drankje en gezelligheid.”
Die ongedwongen sfeer en gezelligheid zit ‘m ook in de sfeervolle inrichting. “Mijn vrouw Miranda verzorgt die fijne Ibiza style inrichting in het restaurant en op ons overdekte terras aan de achterzijde. Je kunt op ons besloten terras ook bij slechter weer lekker zitten dankzij de overkapping, markiezen en heaters.” Vanzelfsprekend is het ook de bediening die zorgt voor het fijne sfeertje in het restaurant. “We hebben een goed team én onze dochter Yindee werkt mee in het restaurant. Ze is opgegroeid met alles rondom het restaurant en ik vind het fantastisch om te zien hoe goed en gemakkelijk zij in de horeca werkt. Zij is er mee opgegroeid, want eerst hadden we lunchroom Bij Roon in het winkelcentrum en nu zitten we al zo’n zeven jaar in het dorpshart onder de naam Gewoon bij Roon. We maken er met elkaar gewoon iets leuks van, zo simpel is dat.”