Anil Sharma is geboren en getogen in Amsterdam Osdorp en heeft een Indiaas en Nepalees restaurant in het dorpshart van Castricum. “Wij brengen de smaken van de Indiase en Nepalese keuken naar de regio Castricum in restaurant Annapurna. Denk aan populaire Indiase gerechten zoals curry’s (lamb saag, chicken butter, king prawn bhuna) en tandoori-gerechten. Uit Nepal komen bijvoorbeeld de bekende momo (zelfgemaakte pasteitjes) en Lumbini chicken uit de geboortestreek van Budha in Nepal, maar ook mijn favoriete gerecht chicken chilly. Voorheen ging ik voor dit speciale gerecht met gebakken kipfiletreepjes met Spaanse peper, ui, tomaten en kruiden terug naar Nepal, maar nu maken de koks het in ons restaurant. Samen met mijn vrouw Hira Kharel breng ik de authentieke ervaring en de rijkdom aan smaken uit India en Nepal naar Castricum.”
Eind 2016 opende Annapurna de deuren aan de Dorpsstraat 66A en legt Anil met plezier uit waar de naam van het restaurant vandaan komt. “Annapurna stamt uit het Sanskriet en betekent ‘godin van de oogst’ en draait dus om eten, de eerste levensbehoefte. Bovendien is Annapurna een hoog gebergte in de Nepalese Himalaya.” Het Indiaas en Nepalees restaurant staat in de wijde omtrek bekend en gasten komen uit Haarlem, Heerhugowaard, Beverwijk en natuurlijk uit Castricum om te genieten van de specialiteiten. Op de vraag waarom de in Nederland opgegroeide Anil juist hier zijn restaurant startte, legt hij uit: “Mijn ouders zijn geboren in Nepal en opgegroeid in India. Zij runden succesvolle horecabedrijven en kwamen naar Nederland. Ik deed echter een opleiding om te gaan werken in de IT-wereld, maar ik heb én geen 9 tot 5 mentaliteit én ik verlangde ernaar om een eigen restaurant te beginnen. Ik kwam al regelmatig naar Castricum voor het strand en ik kreeg de mogelijkheid om er mijn horecaonderneming te beginnen.” In 2024 gaan Anil, Hira en hun dochter verhuizen naar de woning naast het restaurant. Lachend zegt Anil: “Het is letterlijk de deur naast het restaurant dus dan mag ik er wel op gaan letten dat ik niet op mijn slippers naar mijn werk ga.”
In de keuken zwaaien chef-kok Dharma Kharel en kok Dinesh Bhandari de scepter. “Dharma’s jarenlange ervaring zorgt voor unieke en creatieve gerechten, bereid met de beste ingrediënten, verse kruiden en specerijen. Dinesh staat bekend om zijn vermogen om traditionele gerechten te vernieuwen en er een moderne twist aan te geven, terwijl hij de smaken en aroma’s behoudt waar de keukens zo bekend om staan. In onze keuken hebben we een speciale tandoori oven die tot wel 600 °C opgestookt kan worden. De naan, het zelfgemaakt Indiaas witbrood, komt uit de tandoori oven. In 30-40 seconde is het naanbrood klaar en er zijn vele varianten; van garlic of kaas naan tot kaneel of Nutalla naan. Natuurlijk komen ook de tandoori (sizzlers) uit deze oven. Deze gerechten worden nog dampend en sissend uit de oven naar de tafel gebracht.” Het levert best een spektakel op in het restaurant én het ruikt heerlijk. Bij de gerechten wordt in kleine Nepalese schaaltjes speciale rijst, de Himalaya Basmati Pilaurijst, geserveerd.
Al die kleine schaaltjes levert een gezellige aanblik op tafel en Anil, Hira en medewerkers zorgen voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer in het restaurant. Drink er een pils uit Nepal of wijn uit India bij en begeef je qua smaakervaring even in deze mooie landen. “Met Restaurant Annapurna willen we een brug slaan tussen culturen en iedereen laten kennismaken met de kruidige diversiteit en complexiteit van de Indiase en Nepalese gerechten”, vertelt Anil. Daarnaast kan Annapurna catering voor grote groepen verzorgen en is er een bezorgservice. Je kunt via de website https://annapurna.ordersys.nl/ de menukaart bekijken en kiezen uit o.a. de vele tandoori specialiteiten, curry’s (kip, lam, vis, vega), vegetarische gerechten, rijstspecialiteiten biryani én de Indiase Kapsalon. Deze bekende kapsalon in een Indiaas jasje, met lamsgehakt, vegetarisch (paneer) of kiptikka, staat overigens niet op de kaart in het restaurant. Geniet hier gewoon thuis van.
Wil je de specialiteiten uit de Nepalese en Indiase keuken proeven? Reserveer dan zeker een tafeltje bij Annapurna! Dat kan overigens ook tijdens de feestdagen in december. Op 24, 25 en 26 december 2023 is er een kerstbuffet voor € 34,50 p.p. (kinderen t/m 11 jaar € 19,50). https://restaurantannapurna.nl/