Tulpen bij Hortus Bulborum

Tulpen

Het is weer tijd voor tulpen! Van bloeiende bollenvelden tot de bloemendagen in Limmen, maar ook de historische bloementuin Hortus Bulborum en Pluktuin Bakkum. In gemeente Castricum ervaar je de lente!

Bereikbaarheid

Hier vind je alle informatie rondom, parkeren, openbaar vervoer etc.

Plan je bezoek

Ontdek meer

Ontdek alles over de gemeente Castricum.

Ontdek
Tulpenveld met op de achtergrond een molen en een kerk

Kleuren en geuren


Het is voorjaar, de bloemenvelden bloeien op en tonen hun kleuren. Voor de liefhebber van fleurige kleuren en heerlijke geuren hebben wij een overzicht gemaakt van plekjes waar je kunt genieten van prachtig mooi uitzicht op bloemenvelden. Stippel je eigen route uit en kijk je ogen uit. Of volg de fietsroute "Langs bollenvelden en door de duinen van Noord-Holland" van Fietsroute Netwerk.Wandelen door een tulpenveld

Mooiste locaties om tulpen te fotografen?

Ontdek de prachtige bloemenvelden en tulpen in onze gemeente. Leg hun kleurenpracht vast met adembenemende foto's. In onze regio zijn er talloze fotogenieke locaties waar je kunt genieten van uitgestrekte bloemenvelden en de levendige kleuren van tulpen. We hebben via onderstaande link een Google Maps kaart samengesteld met de beste fotoplekken van bloemenvelden in onze gemeente. 
Kaart met bloemenvelden
Iemand die bloemen aan het plukken is in de pluktuin van Bakkum.

Pluktuin Bakkum

Pluktuin Bakkum is - zoals de naam doet vermoeden - een tuin waar je zelf je boeket mag plukken. Tegen betaling kun je de mooiste bloemen kiezen voor jouw boeket. Met een emmer en schaar ga je het land op om zelf een boeket samen te stellen: in het voorjaar vind je hier prachtige tulpen en tegen de zomer diverse snijbloemen.

De tulpentijd is meestal rond mei voorbij. Maar hou de website of sociale media in de gaten voor de zomerse bloemen.


De Pluktuin
Tulpen in Hortus

Hortus Bulborum

Hortus Bulborum is de enige historische tuin met wel meer dan 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en meer. Honderden soorten bloembollen dateren van ver voor het jaar 1900, die nu niet of nauwelijks meer commercieel gekweekt worden. De oudste soorten dateren zelfs uit de zestiende eeuw zoals: de Fritillaria Persica uit 1577. Ook Duc van Rol red and yellow (uit 1595), Zomerschoon (uit 1620) en Perfecta (1750) kun je hier bewonderen.


Breng een bezoekje aan deze bijzondere tuin. Dit is afhakelijk van het jaar meestal in de maanden april en mei. Je vind het evenement rond deze periode altijd in onze agenda.

Agenda
Een foto van de bloemendagen in 2022 met Loeki de leeuw.

Bloemendagen Limmen

De Bloemendagen van Limmen vinden elk jaar in de lente plaats. Maak een wandeling of fietstocht door het dorp om al het moois te bezichtigen. De bewoners doen elk jaar weer hun bes om het een sfeervol evenement te laten zijn.

Agenda