Bord met gerecht

Uitgelichte najaarsmenu’s in Castricum

Ruik en proef de herfst. Waar kan dat beter dan bij lokale chefs?! Voor deze speciale tijd van het jaar zijn smakelijke herfstmenu’s samengesteld bij onder andere Het Ruiterhuys, Apicius, Zoomers aan het Bos en het recent gerestylede restaurant ’t Eethuysje.


Chef Kay Wiese met najaarsgerecht

Apicius

In het hart van Bakkum ligt Apicius. Het restaurant van broers Thorvald en Gaylord de Winter staat bekend om zijn elegante gerechten, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en verfijnde presentatie. Hier draait alles om genieten op hoog niveau in een intieme, ontspannen setting.

Chef op de foto, Kay Wiese verrast dit seizoen met een gerecht dat de zee en de tuin samenbrengt. Gebakken Noordzee-tarbot met gesmoorde Zeeuwse lamsoor, gemarineerde courgette en muismeloen uit Limmen. De verveine komt rechtstreeks uit de eigen kruidentuin en de kreeftensaus met basilicumolie maakt dit gerecht helemaal af.

apicius.nl
Chef met het Broccoli-hart

Het Ruiterhuys


Aan de rand van de duinen met uitzicht op de natuur, vind je het Ruiterhuys. Dit restaurant staat bekend om zijn ongedwongen sfeer en gerechten waarin duurzaamheid en seizoensproducten centraal staan. De perfecte plek is voor een knus najaarsdiner.

Het uitgelichte najaarsmenu is een ode aan smaak en duurzaamheid. Een geroosterd broccoli-hart met een kruidige rendangsaus. De basilicumcrème brengt frisheid, terwijl vers gebrande macadamianoten zorgen voor een heerlijke crunch. Een pure en verrassend rijke vegan creatie die helemaal past bij het seizoen.






hetruiterhuys.nl
Michiel Bakker met Rarioli Brassato

’t Eethuysje

In het gezellige dorpshart van Castricum vind je ’t Eethuysje, een sfeervol restaurant dat al jaren een vaste favoriet is bij fijnproevers. Hier proef je de liefde voor klassieke smaken met een moderne twist. 

Op het najaarsmenu van chef-kok Michiel Bakker staat de Ravioli Brasato. Deze smaakvolle huisgemaakte ravioli is gevuld met langzaam gegaard vlees en geserveerd met gebakken eendenlever en een volle rode wijnjus. Een rijk en warm gerecht dat perfect aansluit bij frisse herfstavonden.


eethuysje.nl
Chef Carsten met najaarsgerecht

Zoomers aan het Bos


Verscholen tussen het groen ligt Zoomers aan het Bos. Dit restaurant is de rustige tegenhanger van het bekende strandpaviljoen Zoomers en staat voor ongedwongen genieten in de natuur. De ideale plek om na een wandeling neer te strijken.

Chef Carsten Röbling serveert hier een gerecht dat past bij de stevige smaken van het seizoen. De langzaam gegaarde runder short rib (24 uur op 67 graden) wordt geserveerd met Langerdijker zuurkool, romige zoete aardappelcrème en beukenzwammetjes in jus. Comfort food op zijn best.

zoomersaanhetbos.nl

Ontdek alle restaurants in Castricum

Ben je benieuwd naar wat onze gemeente culinair nog meer te bieden heeft? Van gezellige bistro’s tot verfijnde keukens en knusse eetplekken midden in de natuur. Bekijk alle restaurants in Castricum, Bakkum, Akersloot, Limmen en De Woude en stel je eigen smaakvolle avond samen.


Wil je er een écht najaarsweekend van maken?

Castricum staat in dit seizoen op z’n mooist. Geniet van herfstkleuren, rust en frisse zeelucht.