Hortus Bulborum

Hortus Bulborum
Hortus Bulborum
Hortus Bulborum
De Hortus Bulborum is de enige tuin ter wereld waar ruim 4000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en andere, veelal historische voorjaarsbolgewassen bloeien. In deze tuin worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard die commercieel niet maar botanisch geweldig interessant zijn.

De oudste tulpensoorten stammen uit de zestiende eeuw, de Fritillaria persica werd al in 1577 beschreven, terwijl de vroegste bekende narcis van nog vele honderden jaren eerder dateert. Onze oudste tulp is de Duc van Tol, Red and Yellow en stamt uit 1595. Op de tuin treft u ook nog rassen aan welke zijn verhandeld tijdens de bekende Tulpenmania uit de 17e eeuw.

Daarmee geeft de tuin een boeiend overzicht van de ontwikkeling van deze grenzeloos populaire voorjaarsbloemen door de eeuwen heen. Elk voorjaar laat de Hortus Bulborum de bollengeschiedenis in tal van zijn facetten herleven. Duizenden kleine bollenveldjes kleuren in de meest uiteenlopende schakeringen. De tuin is dan een lust voor het oog en een genot voor de neus.

Contact

Hortus Bulborum
Zuidkerkenlaan 23a
1906 AC Limmen
info@hortus-bulborum.nl

Plan jouw route