Jongen loopt met hond op het strand

Hondvriendelijk Castricum

Tips voor hondenbezitters
Wil je ontdekken hoe hondvriendelijk Castricum is? Deze pagina biedt alle informatie die je nodig hebt. Of je nu woont in Castricum of op bezoek bent met je trouwe viervoeter. Hier ontdek je de beste wandelpaden, hondvriendelijke stranden, parken en eetgelegenheden in de gemeente. Van vrije losloopgebieden tot hondvriendelijke accommodaties en restaurants.

Hond met zijn baasje bij een tent

Hondvriendelijke overnachtingsmogelijkheden

Plan je een verblijf in de gemeente Castricum en wil je je hond meenemen? Verschillende hotels en campings verwelkomen jou en je hond graag!

Controleer wel altijd of honden op de specifieke hotelkamer of campingplek die je boekt zijn toegestaan. De volgende accommodaties staan open voor honden (onder voorbehoud van wijzigingen).

  • Hotel Akersloot
  • Camping Geversduin
  • Camping de Boekel
  • Boerencamping de Kei
  • Mini camping de Hooiberg
  • Agrocamping Ormsby Field
  • Boerderijcamping De Sleutel-Hoeve
  • Het Zonnige Veld
  • Boerderijcamping de Westert
  • Minicamping de Polle

Als je een hulphond hebt, is de keuze uiteraard nog groter. Voor vakantiewoningen en bed & breakfasts raden we aan om direct contact op te nemen met de eigenaar.

Extra leuk: Camping Geversduin heeft zelfs een hondendouche! Je trouwe viervoeter is ook welkom bij het centrumplein en in de horecagelegenheden. De hondendouche vind je bij het Sanitairgebouw Aarde op de Hoepse Beek. Een heerlijke frisse start of afsluiting van een dag vol avonturen in Castricum!

Plan hier je bezoek
Hond zwemt in zee

Honden op het Strand van Castricum

Je hond is van harte welkom op het strand van Castricum! In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 30 april) kunnen honden de hele dag het strand verkennen. In de lente- en zomermaanden (1 mei tot 30 september) zijn honden welkom vóór 10.00 uur en na 19.00 uur. Deze regels gelden ongeacht of je hond aangelijnd is en ongeacht het weer. Natuurlijk kun je je hond meenemen naar je strandhuisje of naar een strandpaviljoen, zolang deze zich op het wandelpad bevinden.

Practische informatie over het strand
Jongen wandelt met zijn moeder en hond door het bos

Honden in het Noord-Hollands Duinreservaat

Wandel of fiets samen met je hond door het Noordhollands Duinreservaat! Honden zijn hier welkom op de wandel- en fietspaden, mits ze kort zijn aangelijnd. Wil je hond graag vrij rondrennen? Geen probleem! In het duingebied zijn er speciale losloopgebieden waar ze vrij kunnen spelen en rondrennen. Deze bevinden zich op het pad onder de Papenberg en op de route om de Zanderij.

Meer informatie
Hond in het losloopgebied

Losloopgebieden voor honden in Gemeente Castricum

Wil je samen met je hond genieten van de buitenlucht? In de gemeente Castricum zijn diverse losloopgebieden waar honden vrij kunnen rennen en spelen. Houd je hond wel aangelijnd tot je het losloopgebied betreedt en lijn je hond weer aan als je het gebied verlaat. Bekijk de interactieve kaart op de website van gemeente Castricum voor de precieze locaties van de losloopgebieden.

Lees meer op website gemeente Castricum
Hond op terras

Hondvriendelijke restaurants

In Gemeente Castricum zijn verschillende hondvriendelijke restaurants en strandpaviljoens waar jij en je hond van harte welkom zijn. De meeste restaurants hebben buitenterrassen waar je comfortabel kunt zitten met je hond. Sommige bieden zelfs speciale voorzieningen voor honden, zoals waterbakken en traktaties. Het is echter altijd een goed idee om van tevoren te bellen en te controleren of honden welkom zijn!

Bekijk hier alle restaurants
Dierenarts

Dierenartsen

In Gemeente Castricum is de gezondheid en het welzijn van je huisdier in goede handen. Onze gemeente is voorzien van verschillende dierenartsenpraktijken die hoogwaardige zorg en diensten aanbieden.

Zoek dichtstbijzijnde dierenarts