Brouwerij Dampegheest

Dampegheest
Dampegheest
Brouwerij Dampegheest
De naam van de brouwerij is afgeleid van een verstevigd herenhuis genaamd "Huize Dampegheest", dat van de 14e tot in de 19e eeuw in Limmen heeft gestaan. Het toeval wil dat er zelfs een bierbrouwer "Gerrit Schouten" van de Haarlemse brouwerij "De Olyphant" heeft gewoond van 1632 tot 1680. In 1846 is het huis helaas gesloopt. Het silhouet van dit huis is in het logo van brouwerij Dampegheest verwerkt.

De brouwerij is gesitueerd in het voormalige kaaspakhuis van de zuivelfabriek in Limmen. Tegenover de voetbalvereniging op de hoek van de Dampegheestlaan en de Achterweg. Er is meer dan genoeg plek om te parkeren en voor de fietsers is er een heuse Dampegheest-fietsenstalling.

Wij laten je met alle trots zien waar en hoe de Dampegheest bieren worden gebrouwen, we vertellen je graag hoe we met eigen handen deze brouwerij hebben opgebouwd en we laten je met alle plezier onze bieren proeven. Een leuke, gezellige en educatieve rondleiding in de brouwerij met je vrienden, vriendinnen, collega's of sportteam.

Een rondleiding in de brouwerij duurt tussen de 1 á 1,5 uur en men krijgt de gelegenheid om verschillende bieren van Dampegheest te proeven. De kosten van een rondleiding zijn 10 euro per persoon en de rondleiding kan plaatsvinden bij minimaal 10 personen. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar.

Zin in een rondleiding? E-mail Carla Koot op info@dampegheest.nl met de gewenste datum, tijd en aantal personen en je hoort of het schikt!

Contact

Brouwerij Dampegheest
Achterweg 22
1906 AG Limmen
info@dampegheest.nl

Plan jouw route