Vakgroep Sfeerbeheer

 Foto: (vlnr Dave Witkamp, Ron Knotter, Fraukje van Winden en Marcel Klingeler / aangeleverd).

Van 12 juli tot 9 augustus is de expositie ‘Summer Rythm’ te beleven bij Atelier Bakkum. Elke vrijdag en elk 2e weekend van de maand is deze prachtige locatie aan de van Oldenbarneveldweg 32 van 13 tot 18 uur open. Er is werk te zien van beeldend kunstenaar en kruidenvrouw Mireille Schermer, schilderes Sabrina Tacci, beeldhouwer en fotografe Marina Pronk en kunstcollectief CAKtwo (Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk).

Summer Rythm

Pronk: “Waar Mireille haar zeevondsten een nieuw leven geeft, creëren Sabrina en ik een water-wensen-ballet als eerbetoon aan het ritme van de zomer en onze eerste creatieve ontmoeting dicht bij zee. Sabrina’s muntje met wens van toen, dat zijn weg vond naar het wensbad van Mireille, bracht haar een memorabele zomer. In Summer Rythm begroeten we het relaxte zomerritme in en rond ons Atelier. We ervaren licht als een zee van tijd en intimiteit met de streling van de zomerbries. We voelen ons vrij door het onbegrensde ritme van de zee.” 

Live optreden

Tijdens de open zondagen programmeert Marian Huiberts iedere maand een live optreden met steeds wisselende artiesten. Op 14 juli a.s. staat een fantastisch optreden van Vakgroep Sfeerbeheer op het programma.

Geen genre wordt geschuwd en alles komt goed tot zijn recht in dit ritmisch, vrij en intiem, (semi) akoestisch verband. Dynamiek wordt gevonden door het soms gedurfd klein te houden en daarna weer uit te pakken met drie- of vierstemmige zang.

De leden van Vakgroep Sfeerbeheer gaan al een tijdje mee en hebben allemaal een leuke ‘nevenfunctie’ aan dit gezelschap. Fraukje van Winden (zang / cajon), Marcel Klingeler (zang / trompet), Ron Knotter (bas / zang) en Dave Witkamp (gitaar/ zang) maken bij elkaar aardig wat meters in de muziekscene van thuisstad Haarlem en daarbuiten.

Live is Vakgroep Sfeerbeheer intiem, met een duidelijke blik naar buiten en graag in contact met het publiek.

Het optreden op zondag 14 juli is verdeeld over 2 sets waarvan de eerste start om 15:30 u en de tweede set start om 16:30 u. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis en een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Contact

Vakgroep Sfeerbeheer
van Oldenbarneveldweg 32
1901 KB Castricum


Wanneer

26 Juli 2024: 13:00 - 18:00

2 Augustus 2024: 13:00 - 18:00

3 Augustus 2024: 13:00 - 18:00


Plan jouw route

Bekijk wat er nog meer te doen is