Rondleidingen van stichting ‘de Hooge Weide’ Bakkum

Rondleidingen van stichting ‘de Hooge Weide’ Bakkum
Rondleidingen van stichting ‘de Hooge Weide’ Bakkum

Wandel-excursies bij natuurgebied De Hooge Weide in Bakkum

Het is juni en de stichting 'De Hooge Weide' opent haar prachtige natuurgebied in Bakkum met gratis wandel-excursies. Vanwege de hoge waterstand en de weelderige vegetatie wordt laarzen of ander waterdicht schoeisel aanbevolen.

Tijdens de wandelingen kun je genieten van een uitbundige bloemenzee met diverse orchideeën zoals de Rietorchis, Moeraswespenorchis en Keverorchis. Naast het geel van de ratelaar is wellicht ook het rood-zwart van de Sint Jansvlinders te bewonderen. De gidsen besteden aandacht aan lokale historie, wat deze excursies extra interessant maakt voor amateur-fotografen en natuurliefhebbers.

De stichting beheert 17 hectare natuurgebied in Bakkum met een botanische doelstelling en 97 hectare in de Castricummerpolder met een focus op weidevogels. Subsidies worden volledig geïnvesteerd in natuurontwikkeling. Tine en Jan de Ruijter schonken zo'n dertig jaar geleden hun weilanden aan de stichting om de natuur een kans te geven zich te herstellen en de continuïteit van de natuurgebieden te verzekeren.

Ervaar het zelf tijdens een van de wandel-excursies. Het verzamelpunt is het damhek aan het eind van het Karhok, te vinden halverwege de Achterlaan in Bakkum-Noord. Vanwege beperkte parkeergelegenheid is het aan te raden per fiets te komen.

Aanmelden kan via email: info@stichtingdehoogeweide.nl.

Contact

Rondleidingen van stichting ‘de Hooge Weide’ Bakkum
Karhok
Bakkum
info@stichtingdehoogeweide.nl


Plan jouw route

Bekijk wat er nog meer te doen is